חדשות

הבטחת בטיחות המטופל והצוות בסביבות מרכז רפואי דורשת יותר מרק טיפול רפואי איכותי. לוגיסטיקה יעילה הכוללת גם פתרונות חניה, ממלאת תפקיד מרכזי בשמירה על תפקוד חלק של מרכזים כאלו ויצירת חווית טיפול טובה אצל המבקרים.

אחד החידושים המתפתחים בתחום הוא שילוב מתקני חניה רובוטיים (מערכות חניה אוטומטיות) בשטח המוסד הרפואי או בית החולים , במטרה ליהנות מהיתרונות הבאים:

  • הגדלת מספר מקומות חניה באותו תא שטח– בית חולים הוא מקום הפעיל 24/7 והתנועה בו רבה. התקנת מערכת חניה אוטומטית מאפשרת הגדלת מספר מקומות החניה לרכבים מגוונים בתא שטח קיים, הופכת את המקום לנגיש יותר לקהל ואת תחלופת הרכבים למהירה ויעילה יותר.
  • בטיחות ובריאות החולים– חניה במערכת חניה רובוטית מצמצמת משמעותית את הזמן המושקע בחיפוש אחר מקומות חניה, ומבטיחה שחולים ומבקרים יוכלו לגשת במהירות לשטח בית החולים בזמנים קריטיים. הדבר נכון גם ביחס לצוות המרכז הרפואי, הפועל בסביבות בלחץ גבוה שבהן כל שנייה חשובה. מערכות חניה כזו מבטיחה שהצוות יכול להחנות את רכבו בצורה בטוחה ויעילה, ובכך לאפשר לו להקדיש יותר זמן ותשומת לב לטיפול בחולים.
  • שיפור חווית הטיפול– ידוע כי חלק חשוב בהחלמתו של מטופל הוא בריאותו הנפשית והפחתת לחץ ומתח. הדיוק והארגון שמערכות כאלו מספקות מפחיתים את המתח הכרוך בניווט בחניונים גדולים ומשפרים משמעותית את חווית הטיפול של החולה.
  • בטיחות לנהגים והפחתת עומסי התנועה– בחניונים קונבנציונאליים נוצרים לעיתים צווארי בקבוק בתנועה כאשר נהגים מחפשים מקומות פנויים. הדבר עלול לגרום לעיכובים משמעותיים ולתסכול עבור נהגים אחרים. ייעול תהליך החניה בעזרת מערכות חניה אוטומטיות משפר את הנוחות לכל הצדדים, מפחית את הסיכון לתאונות בחניון, ותורם משמעותית לסביבת עבודה בטוחה ומאובטחת יותר.
  • מזעור סיכוני זיהום– בתי החולים ומרכזים רפואיים חייבים לעמוד בתקני היגיינה מחמירים כדי למנוע התפשטות של זיהומים. מגרשי חניה מסורתיים ופליטת המזהמים של הרכבים חושפים פעמים רבות את הנהגים לתחלואות העלולות להיכנס בשוגג לסביבת בית החולים. מערכות חניה אוטומטיות מייתרות את הצורך בחיפוש חניה ומפחיתות את פליטת הגזים הרעילים, ובכך למעשה מציעות פתרון ירוק ובריא יותר.
  • שמירה על הרכב מפני גניבה או ונדליזם– החניה האוטומטית ואמצעי הבטיחות השונים (מצלמות ניטור, נקודות כניסה מבוקרות ועוד),  מאפשרים למבקרים ולמטופלים "ראש שקט" וסביבה בטוחה בשטח בית החולים.

נראה כי ההשקעה במערכת חניה רובוטית משפרת לא רק את יעילות התשתית של בתי החולים, אלא גם בעלת השפעה חיובית משמעותית על עבודת הצוות הרפואי, על תחושת הנוחות של המטופל וחווית הטיפול שלו ועל הסביבה כולה.

שנת 2024 מציינת פריצת דרך בהתחדשות העירונית בישראל, עם מספר שיא של היתרי בנייה לפרויקטים של פינוי-בינוי ותמ"א 38. בערים רבות בפריפריה ובמרכז, מוקמים עשרות מתחמים חדשים שנועדו לשפר את איכות החיים, לקדם תשתיות מתקדמות, ולשדרג את פני הערים. לצד היתרונות הברורים, האצת הפיתוח מעלה גם אתגרים, ובראשם – מצוקת החניה והמעבר ההולך וגובר לתחבורה ירוקה.

מתקני חניה רובוטיים: הפתרון לעתיד העירוני

הצורך בפתרונות חניה מתקדמים הוביל לעלייה בשימוש במתקני חניה רובוטיים, המציעים שילוב אידיאלי בין ניצול שטח יעיל, אוטומציה מתקדמת, והתאמה לעידן התחבורה החשמלית. מערכות אלו מתאימות במיוחד לפרויקטים של התחדשות עירונית בשל היתרונות הבולטים שלהן:

  • אופטימיזציה של שטחי חניה- מתקני חניה רובוטיים מאפשרים ניצול מקסימלי של שטח נתון באמצעות אחסון רכבים במקומות בלתי נגישים לחניה קונבנציונלית. הטכנולוגיה הרובוטית מייעלת את התהליך על ידי חניה אוטומטית במינימום מקום וזמן.
  • התאמה לרכבים חשמליים- מערכות מתקדמות משלבות עמדות טעינה חשמליות כחלק אינטגרלי ממערך החניה. הפתרון מבטיח טעינה יעילה של רכבים חשמליים בזמן שהם מאוחסנים, ומעודד מעבר לרכבים ירוקים בערים ובפריפריה.
  • שיפור חוויית המשתמש- במתקנים רובוטיים, הנהג משאיר את רכבו בתא ייעודי, והמערכת דואגת לכל תהליך החניה. הפתרון מספק נוחות מרבית, מפחית את הסיכון לנזקים ברכב, ותורם לבטיחות המשתמשים.
  • תמיכה ביעדי הקיימות- מתקני חניה רובוטיים עם טעינה חשמלית משתלבים היטב במטרות הקיימות העירוניות. הם מצמצמים פליטת מזהמים, מפחיתים את הצורך בחיפוש חניה, ותורמים לשמירה על הסביבה.

טעינה חשמלית כסטנדרט חובה

שנת השיא בהתחדשות העירונית מצריכה פתרונות המותאמים לעידן החדש. בעוד רכבים חשמליים תופסים נתח שוק הולך וגדל, התשתיות הנלוות, כמו עמדות טעינה וחיבור לרשת החשמל בבניין, הופכות לקריטיות. מתקני חניה רובוטיים מתקדמים, כמו אלו המיוצרים על ידי חברות מובילות בתחום, מגיעים כבר היום מוכנים לטעינה חשמלית, כך שהיכולת לשלב בין טעינה לחניה מספקת יתרון כפול, גם מקום חניה מסודר ובטוח לנהגים וגם עמידה בדרישות העתיד.

המלצות לפרויקטים חדשים של התחדשות עירונית

לאור כל זאת, מספר המלצות למי שעומד בפני פרויקט תמ"א כזה או אחר:

  1. שילוב מתקני חניה רובוטיים בשלבים המתקדמים של הפרויקט- במיוחד באזורים עירוניים צפופים שבהם יש חשיבות לניצול מרבי של הקרקע.
  2. וידוא כי מתקני החניה עומדים בתקני בטיחות מחמירים, כולל התאמה לשימוש בטוח בעת טעינה חשמלית.
  3. וידוא כי נותן השירות מציע שירות ותחזוקה מקצועיים ומהימנים, וכן תמיכה טכנית ארוכת טווח, שתבטיח פעולה תקינה ושביעות רצון הדיירים.
  4. התאמת המתקן לצרכים עתידיים- מערכות מודולריות מאפשרות הרחבה בעת הצורך, ועמדות טעינה גמישות מותאמות לשינויים בטכנולוגיות הרכב החשמלי.

מתקני חניה רובוטיים עם טעינה חשמלית אינם רק פתרון טכנולוגי מתקדם אלא מענה מושלם לצורכי ההתחדשות העירונית של 2024. הם תורמים לחיסכון בזמן ובשטח, מייעלים את תפעול המרחב העירוני, ותומכים במעבר לתחבורה ירוקה. בחירה נכונה בהם תוביל לערים חכמות, מודרניות ונעימות יותר למגורים.

מערכות חניה אוטומטיות (חניונים רובוטיים) הן פתרון טכנולוגי מתקדם להתמודדות עם מצוקת החניה בערים צפופות ולניצול אופטימלי של שטח. עם זאת, לא ניתן להתעלם מהחשיבות הקריטית של הבטיחות בשימוש במערכות אלו. תכנון נכון, ייצור על פי תקנים מחמירים, ובדיקות קפדניות מבטיחים שמירה על חיי המשתמשים, הרכבים והסביבה.

אמצעי בטיחות במתקני חניה אוטומטיים

מערכות החניה האוטומטיות כוללות שורה של אמצעי בטיחות מובנים שמטרתם למנוע תאונות ולהגן על המשתמשים והרכבים:

  • חיישנים מתקדמים– מערכות חניה רובוטיות מצוידות בחיישנים לזיהוי מכשולים, אנשים או עצמים בלתי צפויים במסלול תנועת הרכב. החיישנים מבטיחים שהמערכת תעצור את פעולתה באופן אוטומטי במקרה של סכנה.
  • מעצורי חירום ומנגנוני נעילה– כל המערכות כוללות מעצורי חירום שמאפשרים בלימה מיידית במקרה של תקלה. בנוסף, במהלך תהליך התנועה של המשטח, הרכבים מקובעים היטב כדי למנוע תזוזה בלתי רצויה.
  • שערי בטיחות/גדרות בטיחות סביב הכניסה למתקן- או בכל מקום בו נוצר מרווח של מעל 10 ס"מ. למניעת נפילות וחבלות, או מעבר מהיר של עובר אורח, ילד או בעל-חיים.
  • הגנה מפני עומסים חריגים– מערכות מתקדמות כוללות יכולת זיהוי עומסים חריגים או חפצים חריגים בתוך הרכב, ומונעות את המשך התהליך עד להסרתם.

הקשר בין המשתמש למערכת – חלק בלתי נפרד מהבטיחות

אחד מאתגרי הבטיחות המרכזיים במתקני חניה אוטומטיים הוא לוודא כי בטיחות המשתמש נשמרת לכל אורך השימוש במערכת. לכן, מערכות חניה מתקדמות כאלו צריכות לכלול אמצעי בטיחות שונים, כגון:

  • ממשקי משתמש ידידותיים– מסכי מגע, קודים דיגיטליים או אפליקציות ניידות משמשים להפעלת המערכת
  • שאלות בטיחות מובנות– לפני תחילת התהליך, המערכת מוודאת עם המשתמש שהרכב ריק מיושביו, שהדלתות סגורות, המנוע כבוי ובלם היד מופעל.
  • הדרכה והסברה– בשלב ההתקנה, מסופקת הדרכה מפורטת לדיירים על אופן השימוש הבטוח במערכת, כולל הדגשת מגבלות השימוש והתאמה של סוגי רכבים למידות המערכת.
  • הוראות שימוש במתקן החניה–  כתובות בשפה ברורה ונמצאות לצד המתקן. השימוש במתקן מותר אך ורק לדיירים שעברו הדרכה על-ידי גורם מוסמך

בדיקות תקן קפדניות ואישור בודק מוסמך

השלב האחרון והקריטי ביותר לפני מסירת המערכת לדיירים הוא בדיקת התקן והאישור הסופי על-ידי בודק מוסמך. בישראל קיימת התאמה לתקן האירופי EN 14010 ולתקן המקומי ת"י 5437. הבדיקות כוללות:

  • בחינת רכיבי המערכת– כל רכיבי המערכת, החל ממנגנוני הנעילה ועד לחיישנים, נבדקים תחת עומסים וסימולציות מדויקות המדמות שימוש יומיומי במשך שנים.
  • בדיקת סביבה ותשתיות– נבדקת התאמת המתקן למבנה, נגישות לשטח ועמידה בתקנות סביבתיות כמו רעש ופליטת מזהמים.
  • דו"ח מהנדס מוסמך– לאחר סיום הבדיקות, הבודק המוסמך מגיש דו"ח המאשר את עמידת המתקן בכל התקנים המחייבים וממליץ על תחזוקה שוטפת להבטחת פעולה בטוחה לאורך זמן.

חשיבות הבדיקות התקופתיות

גם לאחר התקנת המערכת ואישורה, יש חשיבות מכרעת לביצוע בדיקות תקופתיות ע"י אנשי מקצוע מוסמכים ומיומנים, שיבטיחו את תקינותה לאורך זמן.

  • תחזוקה מונעת– מערכות חניה אוטומטיות הן מתקנים טכנולוגיים מורכבים הדורשים תחזוקה שוטפת הכוללת שימון חלקים נעים, בדיקת חיישנים ועדכון תוכנה במקרה הצורך.
  • בדיקות תקופתיות מחייבות– על פי תקנות הבטיחות, מומלץ לבצע בדיקות תקופתיות אחת לשישה חודשים לפחות. בדיקות אלו מתבצעות על ידי מהנדס מוסמך או טכנאי שירות מקצועי ומורשה, שמוודא את עמידת המערכת בתקני הבטיחות והתקינות הנדרשים.
    תיעוד ותפעול– כל בדיקה מתועדת ביומן התחזוקה של המתקן, ותקלות מתוקנות באופן מיידי. בנוסף, מסופקות המלצות לתחזוקה עתידית בהתאם לצרכי המערכת.

 

בחירת מתקן חניה אוטומטי אינה מסתיימת ברכישה, אלא כוללת הקפדה על תחזוקה ובדיקות שוטפות לאורך זמן. השקעה במערכות בטיחות מתקדמות, בדיקות תקן קפדניות ותחזוקה שוטפת אינה רק חובה רגולטורית אלא גם ערובה להצלחת הפרויקט ולשביעות רצון הדיירים לאורך זמן. פתרונות בטיחות איכותיים מבטיחים פעולה תקינה ומפחיתים משמעותית סיכונים, ובכך מבטיחים מערכת אמינה שתשרת את המשתמשים לשנים רבות.

 

רפורמת הרישוי העצמי שיצאה לדרך בנובמבר 2024 לאחר אישור הממשלה, מציינת פרק חדש בתהליכי הוצאת היתרי בנייה בישראל. הרפורמה, שמטרתה לייעל את תהליכי הרישוי ולהפחית את הבירוקרטיה, מעבירה את האחריות לתכנון ואישור פרויקטים לידי אדריכלים ויועצים מוסמכים. השינוי צפוי להשפיע באופן ישיר גם על תכנון והטמעה של מתקני חניה רובוטיים (חניונים רובוטיים), הנחשבים לפתרונות המתקדמים ביותר בתחום החניה.

הזדמנויות בעקבות הרפורמה

הרפורמה מציעה מספר הזדמנויות ליזמים, לקבלנים ולדיירים.

האחת היא קיצור הליכי תכנון ואישור. מתקני חניה רובוטיים הם פתרון מתקדם למקסום שטחי חניה באזורים צפופים. בזכות הרפורמה, יועצי תכנון ותנועה יוכלו לשלב פתרונות חכמים אלו ללא עיכובים מיותרים, ובכך להציע פתרונות איכותיים למתחמי מגורים, מסחר ותעשייה בצורה יעילה יותר.

הזדמנות שניה היא התאמה לעתיד תחבורתי, שכן מתקני חניה רובוטיים מותאמים גם לשימושים עתידיים, כולל שילוב של טעינה לרכבים חשמליים. תהליכי התכנון המואצים שמאפשרת הרפורמה עשויים לעודד את הטמעת התשתיות הנדרשות כבר בשלב הראשוני של הפרויקט, ולשפר את המוכנות לעולם של תחבורה חכמה וירוקה יותר.

הזדמנות נוספת היא מתן פתרונות מותאמים למרחבים אורבניים. מתקנים רובוטיים מאפשרים ניצול מקסימלי של שטחים קטנים ותורמים להפחתת השפעה סביבתית על המרחב העירוני. כתוצאה מכך, פתרונות אלו הופכים למרכיב חיוני בפרויקטים עירוניים, בעיקר באזורים צפופים כמו מרכזי ערים ומתחמי התחדשות עירונית.

האתגרים שבדרך

כמו בכל רפורמה חדשה, לצד הציפיות וההזדמנויות יש גם חששות ואתגרים, כמו הבאים:

1. תקינה מחייבת- בישראל קיים תקן למתקני חניה (ת"י 5437), אך הוא תקן וולונטרי שאינו מחייב. בהיעדר אכיפה ברורה, מתקנים חניה אוטומטיים זולים שאינם עומדים בתקנים עלולים להוביל לבעיות בטיחות ולפגיעה בעבודה התקינה של המערכת. אם רפורמת הרישוי העצמי תשלב תקינה מחייבת כחלק בלתי נפרד מתהליכי הרישוי, היא יכולה להיות מנוף משמעותי לשינוי בתחום הזה ולשיפור הבטיחות.

2. שירות ותחזוקה לאורך זמן- מתקני חניה רובוטיים דורשים תחזוקה מקצועית ושירות שוטף כדי לשמור על בטיחות ואמינות. יועצים ומפקחים המעורבים בתהליך הרישוי העצמי יצטרכו לוודא שמערכות החניה מתוכננות לתמיכה ארוכת טווח ומצוידות במערך שירות זמין ע"י אנשי מקצוע מיומנים.

3. התאמה לעומסי תשתית- שילוב מתקני חניה רובוטיים במבנים מחייב התאמות תשתית משמעותיות, כולל דרישות גובה, עומסים קרקעיים ותכנון מדויק של תנועה. הרפורמה עשויה לסייע בפישוט הדרישות הללו, אך גם מחייבת הקפדה יתרה בתהליכי התכנון.

ניתן לראות ברפורמת הרישוי העצמי מנוע לחדשנות, שכן היא פותחת דלתות להטמעה מהירה ואיכותית של מתקני חניה רובוטיים בפרויקטים מגוונים. תכנון מתקדם, התאמה לעתיד תחבורתי וניהול תחזוקה נכון יכולים להפוך את המתקנים הרובוטיים לחלק בלתי נפרד מהשינוי המתרחש בתחום התכנון העירוני בישראל.

 

אנו עומדים בפתחו של עידן חדש בהתחדשות העירונית בישראל. תמ"א 38, תוכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה שהובילה את השינוי מאז 2005, עומדת בפני סיום.

אחד האתגרים המשמעותיים בתוכנית, שנועדה לשפר את עמידות המבנים הישנים ולהוסיף דירות חדשות באמצעות תמריצים כלכליים, היה נושא החניה שנבע מהוספת הדירות. אחד הפתרונות היעילים ביותר למצב היה שילוב מתקני חניה בפרויקטים, ביניהם מתקני חניה אוטומטיים (חניונים רובוטיים), הפתרונות האלה, שהגדילו את מספר מקומות החניה בתא שטח קיים, הוכיחו עצמם כפתרון יעיל ובטוח לטווח ארוך לבעיית החניה בערים צפופות, ובכלל.

כשנה וחצי לפני מועד סיום התמ"א, הוגשה חלופה בשם "תוכנית שקד" שעיקרה- הגדלת זכויות בנייה וגמישות, מיזוג מגרשים ותמריצים לרשויות. עם זאת, למרות יתרונותיה, מעטות הרשויות שבחרו לעבור אליה ונכון למחצית שנת ,2024 ערים רבות בחרו להאריך דווקא את תמ"א 38 עד שנת 2026, כולל אשדוד, באר שבע, חיפה, ירושלים, כאשר ערים אחרות, כמו תל-אביב והרצליה, בחרו להציע חלופות עירוניות או להקים תוכניות מתאר מקומיות.

מה גורלם של פתרונות החניה במצב הזה?

אמנם ההשפעות המדויקות של סיום תמ"א 38 תלויות בטיב ויעילות החלופות שיוצעו, כמו גם באופן בו רשויות מקומיות יתאימו את תוכניות ההתחדשות העירונית שלהן למציאות החדשה, אך ניתן לשער כי פתרונות מתקני החניה ימשיכו להיות חיוניים. אחרי הכל, מתקני חניה מהווים הזדמנות לניהול יעיל של השטח בצורה בטוחה ונוחה לשימוש, תוך שמירה על שטחים ירוקים ומבני ציבור. לכן, סביר להניח שהם ישולבו בתוכניות מתאר עירוניות עתידיות וימשיכו למלא תפקיד חשוב בפתרון בעיות החניה בערים צפופות, ללא קשר לשינויים בתוכניות ההתחדשות העירונית.

 

 

כ-40% מתושבי ישראל מצטופפים במעגלים הרחבים של גוש דן, וכמעט כולם מכירים את הרוטינה היומיומית המייגעת של חיפוש חניה בסופו או בתחילתו של יום עבודה. במקרה הטוב נדרשות להם דקות ארוכות עד למציאת מלבן אספלט פנוי, שלא תמיד נמצא בקרבת הבית. לברי המזל הגרים בבניין חדש יחסית, יש חניון תת-קרקעי עם חניה פרטית שמורה. אולם גם פתרון זה מערים עליהם קשיים לא מעטים, כשנסיעה בתוככי החניון הקטן והחשוך מתבררת לא אחת כמשימה לא פשוטה ואף מלחיצה.

על רקע מציאות זו, בשנים האחרונות המודעות לשימוש בפתרונות חניה ובפרט בחניונים אוטומטיים. חניונים כאלה, המוכרים גם בשמם מתקני חניה אוטומטיים או רובוטיים, מושתתים על הטכנולוגיות המתקדמות ביותר בתחום ובכך מייתרים למעשה את הצורך בפעולה אנושית על מנת להחנות את כלי הרכב בבטחה, והופכים את תהליך החניה כולו לפסיבי לחלוטין.

בנוסף לערך שהן מספקות לנהגים, מערכות החניה האוטומטיות זוכות לביקוש רב גם בקרב יזמים, קבלנים ואדריכלים. למעשה, הן מבוקשות בקרב כל מי שמבקש להשיג פתרון חניה שעומד בכדאיות כלכלית, מספק בטחון ונוחות ועונה על האתגר התכנוני. לא בכדי צצים כיום חניונים רובוטיים בכל פינה, כשהם משולבים במיזמים של בנייה חדשה כמו גם בפרויקטים של התחדשות עירונית, מתחת לאדמה או במתקנים קומתיים עיליים.

טכנולוגיה ויעילות

יתרונותיה של החניה הרובוטית-אוטומטית הם רבים ומגוונים, והם באים לידי ביטוי במיוחד בלב הערים הגדולות ומרובות האוכלוסייה. ראשית, מדובר במערכת קלה להטמעה, נוחה לתפעול וידידותית למשתמש.

יתרון חשוב נוסף של החניונים האוטומטיים הוא היכולת לנצל בצורה מקסימלית את החלל העומד לרשותם. מאחר שהנהג יוצא מהרכב לפני תהליך החניה ולא צריך לצאת ממנו בסופו, יכולה המערכת להחנות את הרכבים בצמידות זה לזה, ללא טעויות או שריטות, וכך למקסם את הרווח של המפעיל או היזם.

יתרון גדול נוסף גלום באפשרות לשמור על רמת בטיחות גבוהה בתהליך החניה: ניהול החניה האוטומטית מופקד בידיו של אלגוריתם המנתב את כלי הרכב הנכנסים בשעריו – ללא מגע אדם. וכשאין בני אדם בחניון, אין תאונות הנגרמות מטעויות אנוש, וכמובן שאין פגיעות בגוף.

כמו כל טכנולוגיה בעולם הדיגיטלי, גם מערכת החניה האוטומטית מתחדשת ומתאימה את עצמה לקדמה ולצורכי השוק. כך למשל,  הצורך בטעינה חשמלית, אפשרויות למשקלי רכבים כבדים יותר, מגוון גבהי רכבים וכד'.

כאן כדי להישאר

אחד השחקנים המובילים בישראל בשוק פתרונות החניה הרובוטיים-אוטומטיים היא חברת פארקומות מקבוצת קומטל טכנולוגיות והנדסה. פארקומות היא הנציגה בישראל של חברת Dong Yang Park הדרום-קוריאנית, ממובילות תעשיית החניונים האוטומטיים בעולם.

בשנים האחרונות, לאור מצוקת החניה הגוברת, בעיקר בערי גוש דן, עולה הביקוש למוצריה של פארקומות באופן חד, והיא מטמיעה מערכות חניה רובוטיות במגוון רחב של מיזמי בנייה למגורים, תעסוקה ומסחר.

"החניה האוטומטית אינה עוד טרנד טכנולוגי חולף אלא צו השעה. היא מספקת מענה לגידול האוכלוסייה בערים המאפיין את המאה העשרים ואחת, ואף משתלבת במאבק העולמי במשבר האקלים, על ידי הקמת שטחים ירוקים על חשבון שטחי חניה ציבוריים ומספקת אפשרות מלאה לטעינת רכבים חשמלית. בעולם החניה אין כיום שום פתרון מקביל שהוא כה 'סביבתי' ומספק ללקוח מידה כזו של נוחות, פשטות ויעילות", אומרים בחברה.

 

 

אנחנו שמחים לספר כי חברת DongYang Park אותה אנחנו מייצגים בישראל, זכתה בתואר מובילת ההתקנות של מערכות חניה רובוטיות במטרופולין של דרום קוריאה!

חברת DongYang Park שמה לה למטרה לשנות את האופן בו פועל העולם בתחום מתקני החניה בצורה ערכית ונוחה יותר. בזכות עשרות שנים של ניסיון בהקמת מערכות חניה רובוטיות-אוטומטיות, בזכות בעלותה על מספר מפעלים בהם מיוצרים מתקני החניה, ובזכות צוותי מחקר ופיתוח הפועלים כל העת במחשבה לעתיד על פיתוח מענים לצרכים העתידיים של לקוחות ברחבי העולם, הפכה למובילה שוק פתרונות החניה האוטומטיים באזורה.

לאתר חברת DongYang Park >>>

זה לא סוד שהופעת מתקני החניה בכלל וחניה רובוטית בפרט משנה את נוף החניה העירוני ומחוללת מהפכה של ממש בפיתוח הסביבתי של העיר. האופטימיזציה של ניצול חלל החניה הקיים ושיפור חווית המשתמש במערכות חניה אוטומטיות לא רק נותנת מענה לאתגר חיפוש החניה, אלא גם מזרזת את פיתוחה של עיר ברת-קיימא.

בליבה של טכנולוגיית החניה הרובוטית עומדת האוטומציה של אחסון הרכב. מגרשי חניה ומוסכים מסורתיים צורכים כמויות עצומות של שטח נדל"ן עירוני יקר, מה שלרוב גורם לניצול שטח לא יעיל. מערכות חניה רובוטיות משתמשות במעליות רכב ובמסועים המופעלים אוטומטית כדי להעביר את הרכב מנוקדת הכניסה אל מקום החניה,ובכך מייתרות את השימוש ברמפות או בנתיבי נסיעה מסורתיים. בצורה כזאת המערכת מאפשרת ניצול נכון יותר של השטח ומקסום מספר מקומות החניה באותו תא שטח קיים, ומשאירה יותר שטח ציבורי לטובת מרחבים ירוקים וצרכים עירוניים נוספים.

בזכות האוטומציה של מערכות החניה האלו, גם בטיחות הנהגים והעוברים בסביבת החניה גדלה, זאת לאור מספר סיבות. ראשית, מרבית מתקני החניה כוללים גם משטח סיבוב מובנה המאפשר סיבוב הרכב בתוך המערכת, בכך שהיציאה מהמתקן עם כיוון הנסיעה קלה ובטוחה.

שנית, אביזרי הבטיחות של החניה מספקים הגנה בעזרת שערים חשמליים וגדרות, כך שאין חשש שילד או בעל-חיים יכנסו לשטח המסוכן. במידה והמתקן נמצא בשטח הבניין, הכניסה אל המתקן היא בעזרת תא כניסה סגור, שניתן להיכנס אליו רק על ידי שלט רחוק או קוד אישי לטובת העמדת הרכב בתוך חדר הכניסה. המערכת גם יודעת להתריע על המיקום הנכון של המכונית באמצעות סנסורים וחיישנים מתקדמים.

גם ההתאמה לתמיכה בכלי רכב חשמליים מתעצמת ככל שהעולם מתקדם לעבר ניידות חשמלית. מערכות חניה רובוטיות מתפתחות וכוללות אפשרות של טעינה חשמלית לרכבים בזמן החניה. פיתוח זה חיוני בתמיכה בגידול כמות הרכבים החשמליים במרכזים עירוניים, ותורם עוד יותר לקיימות סביבתית. בנוסף, השימוש במערכות חניה אלו תומך בהורדת פליטת הגזים הרעילים הודות הפחתת הצורך של מכוניות לנסוע בחיפוש אחר מקומות חניה זמן רב.

ההשלכות של החידושים האלו על הפיתוח העירוני הן עמוקות. על ידי צמצום משמעותי של השטח הנדרש לחנייה, מתפנה יותר קרקע לשטחים ירוקים, להולכי רגל ולפיתוח סביבתי נוסף לרווחת הציבור. שינוי זה תורם ליצירת סביבה עירונית ראויה יותר למגורים, נקייה יותר ואסתטית יותר. בנוסף, היעילות והנוחות שמציעות מערכות חניה אוטומטיות משפרות את איכות החיים העירוניים, מגדילות את ערכי הנכס ומושכות יותר תושבים ועסקים למרכזי הערים.

החידושים בטכנולוגיית החניה הרובוטית אינם רק מעצבים מחדש את הדרך בה אנו חושבים על אחסון רכבים אלא מגדירים מחדש נופים עירוניים. מערכות אוטומטיות אלו מציעות גישה יעילה יותר, בת קיימא וידידותית יותר לחנייה, תוך התאמה עם היעדים הרחבים יותר של פיתוח עירוני מודרני. ככל שהערים ממשיכות לצמוח ולהתפתח, טכנולוגיית החניה הרובוטית בולטת כמרכיב מרכזי בחיפוש אחר מרחבים עירוניים חכמים, ירוקים יותר ובעלי איכות חיים גבוהה יותר למגורים.

 

הגדילה בבנייה באזור השרון, לצד הגדילה במספר הפרויקטים להתחדשות עירונית והתגברות מצוקת החניה במרכזי הערים, הובילו לחידוש טכנולוגי- מתקני חניה. בעוד שעד היום מתקנים כאלה, מכאניים, חצי-אוטומטיים או אוטומטייים, נראו בעיקר באזורי המגורים הצפופים של גוש דן, לאחרונה ניתן למצוא אותם גם באזורים ויישובים נוספים כמו אזור השפלה, הקריות וחיפה, ואזור השרון. פרויקט תמ"א 38 בררחוב ויצמן במרכז נתניה צפוי להיות הראשון באזור ובעיר אשר יעשה שימוש במתקן חניה רובוטי. המתקן יותקן בפרויקט של חברת א. קירון בניה, והוא יכלול 11 מקומות חניה על גבי מתקן חניה אוטומטי מדגם Grand Parking של חברת פארקומות מתוצרת חברת דונג-יאנג הקוריאנית.

לכתבה המלאה באתר mynet >>>

דוגמא למערכת חניה רובוטית-אוטומטית מדגם GRAND PARKING:

 

בכנס פסגת הנדל"ן שנערך בחודש אוקטובר 2022, תיאר אליס קאוון, סמנכ"ל חברת פארקומות, את שוק מתקני החניה -האוטומטיים-רובוטיים בישראל, בה ישנם מעל ל- 3 מליון כלי רכב פרטיים, ומצוקת החניה מחייבת מציאת פתרונות חניה מתאימים עבורם.

אחד הפתרונות הוא מתקני חניה רובוטיים, מתקנים תת-קרקעיים או על-קרקעיים, המנצלים את נפח הבנייה בצורה מקסימלית, עומדים בדרישות התקנים ומבוססים על הטכנולוגיה המתקדמת ביותר.

מתקני החניה האוטומטיים מתאימים לכל סוגי המכוניות וכוללים גם אפשרות לטעינה חשמלית. עד היום, מאות אלפי מקומות חניה כאלו הותקנו ברחבי העולם, וגם בארץ מספרם הולך וגדל.

על רקע העלייה בביקוש מתקני חניה, אשר בזכותם הפך ענף מתקני החניה לאחד מהענפים בעלי הצמיחה המהירה ביותר לאורך תקופה, בחודש מרץ 2022 רכשה קבוצת קומטל טכנולוגיות והנדסה את חברת מתקני ומכפילי החניה האוטומטית פארקומות מידי מייסדיה, מיכאל מילר ואליס קאוון. פארקומות היא חברה ישראלית הפועלת בבארץ משנת 2007 ומייצגת באופן בלעדי את יצרנית מתקני החניה הקוריאנית DONGYANG PARK, מהמובילות בעולם בתחום מתקני החניה.

עם חתימת העסקה, מצטרפת פארקומות לשטאר חברות הקבוצה, ביניהן פרומוט מתקני חניה הותיקה, וממשיכה להתנהל יחד עם מילר וקאוון ששימשו כבעליה תחת בעלותה של קבוצת קומטל. בנוסף לגב הכלכלי החזק שתעניק לפארקומות חברה בסדר גודל של קבוצת קומטל, היתרון הגדול אשר ממנו ייהנו לקוחות החברה הן בהווה והן בעתיד, הוא מערך התפעול והשירות שהקבוצה מתחזקת.

מאיר ילון, מנכ"ל קבוצת קומטל, ברך על חתימת העסקה: "פארקומות הוכיחה עצמה לאורך שנים כחברה איכותית בתחום פתרונות החניה, וכעת היא ולקוחותיה צפויים ליהנות מהעוצמה הכלכלית של קבוצת קומטל. הדבר יבוא לידי ביטוי בשמירת רמת השירות ורמת התחזוקה שלה זכו לקוחות החברה בעבר – נושא בעל משמעות דרמטית בתחום.

מחברת פארקומות נמסר: "היציבות והגב הכלכלי יבטיחו את המשך שמירת רמת התחזוקה הגבוהה של מתקני החברה, כפי שהיה כל השנים, גם בשנים הבאות, וזאת לאור הגידול המשמעותי הצפוי בהיקף ההתקנות עם הצטרפות פארקומות לקבוצת קומטל. אין ספק שזה יתרון עצום היום שלא מתקיים בכל חברה"

לכתבה המלאה בישראל היום >>>

לקוחות יקרים,

במהלך חג סוכות וחול המועד, מחלקת המכירות שלנו תהיה בהדממה.
נשמח אם תשלחו לנו הודעה דרך טופס הצור קשר באתר ונחזור אליכם בהקדם.
כמו תמיד, מחלקת השירות שלנו זמינה 24/7 כל החג ובחוה"מ בטלפון 3102*.

דילוג לתוכן